28 Haziran 2015 Pazar

MİDYE BÖREK

             Misafirlerinize farklı tarzda börekler hazırlamak isterseniz midye börek tarifim hazır :) dilerseniz iftarda,dilerseniz sahura hazır edebilisiniz,bu şekilde derin dondurucuya kaldırıp hazır edebileceğiniz bir börek.İç harcı kıymalı,patatesli,ıspanaklı,peynirli yapabilirsiniz.Midye börek

       Malzemeler

  • 4 adet yufka 
  • 1 yumurta
  • 1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağ veya sıvıyağ
  • 1 çay bardağı un
    İç harcı için
      Peynir,patates,ıspanak vs.
 İç harcını hazırlayıp bir kenara alalım.
Tereyağını eritelim ve su ile karıştıralım.Yumurtanın akınıda ilave edebilirsiniz ziyan olmasın.Yumurta sarısını üzerine süreceğiz.Yufkayı dört eşit parçaya keselim ve hazırladığınız sıvı karışımdan sürelim.Bu şekilde yumurta sürmeden buzluğa kaldırabilirsiniz.Yumurta sarısını sürelim ve şekil verelim böreğimiz hazır.Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için değerlidir.