MALZEMELER
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
- Süt ve şeker bir tencereye konup kaynamaya bırakılın.Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor.Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekleyin,çırpıcıyla karıştırın.
- Kaynama başlayınca sütün rengi değişecektir.Yalnız reçeli bırakmayın ki dibe tutmasın.
- Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin.Süre daha da uzayabilir.
- Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım.Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.
- Pişen süt reçelini kavanoza koyun.Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın.Dolapta en az 2 ay dayanan reçeliniz olacak.
- Afiyet şifa olsun.
mimlendiniz hanım efendi :) http://nabrutvebiz.blogspot.com.tr/2015/04/bir-kitap-olsaydnz.html
YanıtlaSilTatlımmm :)))
YanıtlaSilAaa ilk defa duydum bu reçeli çok değişik ellerine sağlık
YanıtlaSilçok da besleyici eğer çocuk varsa kesinlikle tavsiyem :)
Sil