23 Mart 2015 Pazartesi

SÜT REÇELİ

    Çok merak ettiğim fakat bir türlü yapmaya cesaret edemediğim,olur mu diye düşündüğüm süt reçeli,m yapmış bulunmaktayım.Evet oldu hemde harika oldu bayıldım,oğlum ve eşimde çok sevdiler.Cahide Jibek ablanın tarifleri ve yolu oldum olası takdir ederim,kendisinden almış olduğum tarif.Tabi yaparken çok fazla sabrınız gerekli,başında bekleyerek yaklaşık 1 saat sürüyor :))
MALZEMELER
  • 4 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu        

HAZIRLANIŞI                                                          

  •  Süt ve şeker bir tencereye konup kaynamaya bırakılın.Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor.Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekleyin,çırpıcıyla karıştırın.
  • Kaynama başlayınca sütün rengi değişecektir.Yalnız reçeli bırakmayın ki dibe tutmasın.
  • Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin.Süre daha da uzayabilir.
  • Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım.Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.
  • Pişen süt reçelini kavanoza koyun.Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın.Dolapta en az 2 ay dayanan reçeliniz olacak.
  • Afiyet şifa olsun.          

4 yorum:

  1. mimlendiniz hanım efendi :) http://nabrutvebiz.blogspot.com.tr/2015/04/bir-kitap-olsaydnz.html

    YanıtlaSil
  2. Aaa ilk defa duydum bu reçeli çok değişik ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok da besleyici eğer çocuk varsa kesinlikle tavsiyem :)

      Sil

Yorumlarınız benim için değerlidir.